Graded met HiroGrading: Illusion’s Zorua

Recent ontvingen we een kaart die we nooit eerder hadden gezien. Dat was achteraf gezien logisch want er zouden maar 100 exemplaren van bestaan op de hele wereld!

Hi Niels! Wat een speciale en erg waardevolle kaart heb jij via onze Express tier laten graden! Kan je er wat meer over vertellen?

Deze kaart is inderdaad erg zeldzaam! Je komt deze zeker niet vaak tegen en al zeker niet buiten Japan!

Van deze kaart, met deze artwork, zijn er naar vermoeden slechts 100 exemplaren op de hele wereld! Dat verklaart dus de hoge waarde en het feit dat vele mensen niet eens weten dat deze bestaan.

In 2010 heeft Pokémon een film uitgebracht rond Zorua & Zoroark, en om dat te promoten werd er een tekenwedstrijd georganiseerd in Japan. Er werden 660 tekening uitgekozen, die allemaal een promokaart ontvingen met een tekening uit de film (de “Chosen Entry Print”). De 6 beste inzendingen werden gedrukt op een eigen kaart.

Illusion’s Zorua

Chosen Entry print

Illusion’s Zorua

Illus. Yuta Koike

Illusion’s Zorua

Illus. Megu Taniguchi

Illusion’s Zorua

Illus. Mayumi Fujimura

Illusion’s Zorua

Illus. Kousuke Mori

Illusion’s Zorua

Illus. Miho Sugano

Illusion’s Zorua

Illus. Izumi Sakaga

Slechts 100 exemplaren op de hele wereld?! Hoeveel is deze kaart waard?

Deze kaart is toch wel minstens 5000 euro waard naar mijn mening. Exact dezelfde als de mijne staat er momenteel geen te koop. Momenteel staan er wel 2 andere winnaars, die dus even zeldzaam zijn, te koop op ebay voor rond de $9000 dollar. Dat is omgerekend zo’n 7500 euro.

Ook zijn deze PSA 9 en heb ik dus een CGC 9.5. Een CGC 9.5 is normaal beter dan een PSA 9.

Hoe heb je deze zeldzame kaart in godsnaam bemachtigd?

Dat is niet zo een uniek verhaal hoor. Ik heb hem ooit op ebay gekocht, dat moet kort na de release van de kaart (2010) geweest zijn. Toen doken deze ook erg vaak op, maar de dag van vandaag zie je ze echt zelden te koop.

Ben je tevreden met de grade die je ontvangen hebt?

Vast en zeker! En die maakte me eigenlijk ook niet zoveel uit. Ik voel me nu een stuk opgeluchter dat deze kaart nu veilig beschermd zit en dus niet meer beschadigd kan worden. Moest ik hem ook ooit verkopen, denk ik dat hij graded wel sneller verkocht zal raken en er kan geen discussie over de conditie van de kaart zijn natuurlijk.