HiroGrading

[page_header] [section] [row] [col span__sm=”12″] [accordion title=”HiroGrading”] [accordion-item title=”Wat is HiroGrading?”]

HiroGrading is de nieuwe naam voor Robear’s/PackBreak.LIVE’s CGC grading service. HiroGrading is onderdeel van een geregistreerd bedrijf, dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo zijn zowel wij als jullie veel beter beschermd op het vlak van verzekeringen en betalingen.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Met welke gradingbedrijven werken jullie samen?”]

Wij zijn momenteel middelman voor de 3 grootste Amerikaanse gradingbedrijven zijnde: PSA, BECKETT & CGC.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Welke ruilkaartspelen/games kan ik allemaal graden bij HiroGrading?”]

CGC: Pokémon, Magic, Dragon Ball Super, Final Fantasy TCG, Fire Emblem Cipher, Flesh and Blood, Force of Will, Harry Potter, MetaZoo, My Hero Academia, Wiess Schwarz , World of Warcraft.

PSA : Pokémon (andere games op aanvraag)

BECKETT: Pokémon (andere games op aanvraag)

[/accordion-item] [accordion-item title=”Waar zijn jullie gevestigd?”]

HiroGrading is onderdeel van BulkSeekers VOF, wat een Belgisch bedrijf is gevestigd te Holestraat 80, 9552 Borsbeke.
Ook beschikken wij over een adres in Nederland (Bergen op Zoom). U kan zelf kiezen naar welke van deze adressen u de kaarten verstuurd. Het is ook mogelijk om deze op afspraak langs te brengen.

[/accordion-item] [/accordion] [accordion title=”Grading”] [accordion-item title=”Wat is grading?”]

Een kaart graden kan je opvatten als een kaart laten beoordelen. Een expert zal je kaart inspecteren en deze dan 1 of meerdere scores geven.

Is deze score toegekend zal je kaart in een harde case gestopt worden waar deze niet meer uitgehaald kan worden. Dit garandeert dat de kaart niet meer beschadigd kan worden en de score dus steeds zal kloppen.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Wat zijn de voordelen van grading?”]
 • Je kaart is beschermd
 • Je kaart wordt meer waard
 • Mogelijks vlottere verkoop
[/accordion-item] [accordion-item title=”Wat is het nut van jullie service? Ik kan mijn kaarten toch ook gewoon zelf naar deze bedrijven sturen?”]

Het graden van ruilkaarten bij Amerikaanse grading bedrijven is minder evident dan het lijkt.

Wanneer je voor onze service kiest moet je jouw geen zorgen maken over de  verzending, verzekering, douanekosten.. en alle andere administratieve rompslomp die daar bij komt kijken.

Veel mensen sturen maar een klein volume aan kaarten wat het dan zelfs duurder/niet waard maakt om dit zelf te doen. Verzendings- en verzekeringskosten lopen al snel op als je pakketjes heen en weer van Amerika stuurt.

Omdat wij mikken op een hoger volume en minder winstmarge zal je altijd een zeer gunstig tarief betalen voor onze diensten.

Wij maken gebruik van premium verzendopties en verzekeringen. Hierdoor komen onze zendingen zeer snel (meestal binnen 48 uur) aan bij onze partners en hebben wij ook een erg laag risico op fouten.

Het stelt je gerust dat je kaarten in veilige handen zijn bij een team met al meer dan 30 jaar gecombineerde ervaring in de hobby en verzamelen van TCG’s

Jouw kaarten worden zeer zorgvuldig behandeld, juist en correct advies zit mee in de prijs die je betaald om je kaarten te laten graden.

Het doel van HiroGrading is een correcte service verlenen, wij willen graag dat je weet wat je kan verwachten om teleurstellingen te voorkomen.

Zodanig dat je meer en vaker wilt graden, genot hebt van je prestaties op grading vlak en zo ook langer in de hobby blijft.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Hoelang duurt het eer ik mijn kaarten terug heb?”]

Afhankelijk van welke grading-tier u gekozen hebt zal u uw kaarten sneller terug mogen verwachten.

Op de website van CGC zelf kan je hier de huidige doorlooptijden terugvinden (kijk bij Trading Card Games):

https://www.cgccomics.com/submit/services-fees/cgc-grading/

Vergeet niet dat u hier nog een 3-tal weken bij dient te rekenen voor de verzending van HiroGrading naar CGC en terug.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Hoeveel kaarten moet ik minstens opsturen om gebruik van jullie service te maken?”]

Wij van HiroGrading vinden dat grading voor iedereen moet zijn, graden kan dus al vanaf 1 kaart.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Wat zijn subgrades?”]

Subgrades zijn de 4 cijfers onder je totale grade die staan voor: Centering, Surface, Edges & Corners.

Deze geven je beter zicht hoe je totale grade tot stand gekomen is (alleen mogelijk bij Beckett/CGC).

[/accordion-item] [accordion-item title=”Wat is de beste grading service voor mijn kaarten?”]

Indien je twijfelt kun je altijd raad vragen via het messenger icoon of ons via mail bereiken op info@hirograding.com waar we altijd klaar staan om advies te geven.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Waar vind ik updates over mijn ingezonden kaarten?”]

Je kunt deze opvolgen door in te loggen in je persoonlijke account.

De status van je kaarten zal continu geüpdatet worden tijdens het proces.

Voor nieuws en algemene updates over onze service kun je altijd onze Facebookgroep volgen waar permanent een spreadsheet staat met de status van onze zendingen te vinden is.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Wanneer is de grading deadline?”]

Elke maand zullen we een grading deadline vastleggen. Deze kan verschillend zijn maand per maand. Deze staat altijd vastgepind bovenaan op onze website.

[/accordion-item] [accordion-item title=”De kaarten die ik heb opgestuurd zijn al veel langer onderweg dan de aangegeven omlooptijd, wat nu?”]

De omlooptijden die we op onze website hebben staan, zijn de tijden waarop we de kaarten momenteel terug zien van onze grading partners. Jammer genoeg kan het altijd zijn dat door ongewone drukte of onvoorziene omstandigheden deze omlooptijd langer duurt dan aangegeven. We hebben zeer goed contact met onze grading partners en spelen kort op de bal om info te vragen indien een zending iets langer duurt dan normaal.

[/accordion-item] [accordion-item title=”De service/tier waarmee ik graag mijn kaarten op zou willen laten graden staat op niet beschikbaar/uitverkocht?”]

We bekijken voortdurend de beste opties om te laten graden, soms kan het zijn dat we een service even buiten aanbieding zetten omdat een andere tier/service momenteel efficienter is of dat onze grading partner deze momenteel tijdelijk niet meer kan aanbieden.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Hoe ben ik zeker dat ik exact mijn kaart terug krijg als andere dezelfde opsturen?”]

HiroGrading staat voor kaartgarantie, duplicaten van verschillende kaarten zullen wij zoveel mogelijk spreiden in onze inzending. Alsook krijgt jouw kaart een specifieke nummer toegewezen in de inzending wanneer wij deze opsturen en zijn mix ups zo goed als onmogelijk.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Kan ik via verschillende tiers en services versturen voor 1 deadline?”]

Ja dat kan zeker! Dit is een van de sterke punten van HiroGrading zodat je optimaal de beste keuze kan maken per kaart.

Weet wel wanneer je verschillende tiers en sevices gebruikt de kaarten op verschillende momenten zullen terugkomen en je dan ook voor elke tier apart verzendkosten zal moeten betalen.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Kan ik een refund vragen wanneer mijn kaarten al verwerkt zijn?”]

Vanaf de moment dat jouw kaarten verwerkt zijn is dit proces jammer genoeg onomkeerbaar en kan je geen refund meer aanvragen.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Mijn kaarten zijn jammer genoeg pas aangekomen bij HiroGrading na de grading deadline, wat nu?”]

We zullen jouw kaarten reeds behandelen en klaar maken voor de volgende grading deadline. In de tussentijd zullen de kaarten op een veilige locatie bewaard worden.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Wat gebeurt er als mijn kaarten verloren raken?”]

Wij van HiroGrading gaan er natuurlijk van uit dat dit nooit gaat gebeuren maar onze policy is ‘better safe then sorry’ daarbij zullen wij zien dat jouw kaarten altijd 100% verzekerd zijn op de raw waarde en gebruiken wij de beste verzendmethoden om jouw kaarten zo efficiënt mogelijk bij onze grading partners en terug te krijgen. Indien het toch zou mislopen zal onze verzekering de geleden schade dekken.

[/accordion-item] [/accordion] [accordion title=”CGC Grading”] [accordion-item title=”Waarom zou ik voor CGC kiezen?”]

Er bestaan verschillende grading-bedrijven met elk hun eigen kenmerken. Zo heb je onder meer naast CGC ook nog PSA en BGS.

Wij zijn fan van CGC omwille van de volgende redenen:

 • Aantrekkelijke prijzen
  • De gradingkosten van CGC zijn aantrekkelijk vergeleken met concurenten
 • Consistente grading
  • CGC is consistent. Dit wil zeggen dat ze steeds even streng zijn op het beoordelen van kaarten.
 • Transparante grading
  • CGC is transparant. CGC communiceert snel en open. Bij CGC mag je er van uit gaan dat de voorgestelde doorlooptijden de effectieve tijden zullen zijn.
 • Populariteit
  • CGC is op korte tijd al erg populair geworden voor het graden van Pokémonkaarten. Wij zijn er van overtuigd dat deze populariteit niet zal afnemen. Hoe meer CGC graded kaarten er zijn, hoe meer interesse er ook voor zal zijn.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Zijn jullie officiële CGC partner?”]

Dat klopt! Wij hebben het proces om officiële CGC partner met succes doorlopen en hebben nu toegang tot de CGC partner portal. Dit houdt in dat we sneller updates van CGC krijgen en de kaarten die we insturen mogelijks sneller behandeld worden.

[/accordion-item] [accordion-item title=”Ik heb een error kaart opgestuurd voor grading en heb deze ungraded terug gekregen?”]

Indien je denkt een error kaart te hebben laat je eerst goed informeren of contacteer ons om te zien of je kaart in aanmerking komt als error. Indien jouw kaart niet gegrade is als error resulteert dit jammer genoeg in een verlies van de grading fee.

[/accordion-item] [/accordion] [/col] [/row] [/section]
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Shopping cart close